Συνάντηση με τον δήμαρχο


Αντιπρόσωποι του Δ.Σ του Πολιτιστικού μας Συλλόγου, Δαβή Βίκη, Γαλατάς Αλέξανδρος και Φαφούτης Λουκάς, συναντήθηκαν σήμερα με το Δήμαρχο Καμένων Βούρλων-Αγ.Κωνσταντίνου-Μώλου κύριο Συκιώτη Ιωάννη στο γραφείο του, παρουσία της Γ.Γ του Δήμου καθώς επίσης του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Στην 45λεπτης διάρκειας συνάντηση, η συζήτηση επικεντρώθηκε οχι μόνο στις δράσεις και στα Πολιτιστικά Δρώμενα του Συλλόγου αλλά και σε ανοιχτά θέματα της Κοινότητας που αφορούν όλους μας.

Αναφέρουμε ενδεικτικά κάποια από αυτά:

° Επαναλειτουργία του Κάστρου κατόπιν μελέτης και αποκατάστασης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

° Αποκατάσταση και αξιοποίηση του Σχολείου και του περιβάλλοντος χώρου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων & Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας & Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.

° Δημιουργία νέας Παιδικής Χαράς

° Ολοκλήρωση του Μνημείου στην Πλατεία του χωριού και τοποθέτηση ενημερωτικών σημάνσεων.

° πραγματοποίηση θεματικού πάρκου και δημιουργίας ευρωπαϊκά πιστοποιημένων μονοπατιών στην ευρύτερη περιοχή του βουνού σε συνεργασία με το Δήμο Καμένων Βούρλων.

° Αυτόνομο Δίκτυο Ελεύθερης πρόσβασης WiFi στους κοινόχρηστους χώρους του χωριού μας.

° Αδέσποτα ζώα και θέματα υγειονομικού χαρακτήρα

° θέματα που αφορούν το υδρευτικό δίκτυο.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ήταν μια εξαιρετικά εποικοδομητική συζήτηση, εγγυώντας ότι σύντομα θα υπάρξει νέα συνάντηση, για να καθοριστούν απο κοινού οι ενέργειες που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν σε τεχνικό και πολιτικό επίπεδο, ούτως ώστε να καταγραφούν & να ενταχθούν οι ανάγκες αποκατάστασης σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα, ενέργειες που απαιτούν εκτός απο τη συνεννόηση μας με το Δήμο, τη συστράτευση και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από όλους όσους αγαπούν το χωριό μας και θέλουν να το ξαναδούν όπως πραγματικά αξίζει.

Ο Δήμαρχος δεσμεύθηκε να βοηθήσει σε όλα τα ζητήματα και να καταβάλει όλες τις δυνατές προσπάθειες σε θεσμικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας ότι η Μενδενίτσα έχει να προσφέρει πολλά στο Δήμο.

Τέλος και σε ότι αφορά στο θέμα του ποδοσφαιρικού γηπέδου, ενημερωθήκαμε από τον Κο Συκιώτη, ότι θα προχωρήσει άμεσα η ανάθεση για την ανακατασκευή του, εκφράζοντας παράλληλα τις επιφυλάξεις του αλλά και τις ευχές του για μια ανταγωνιστική ομάδα, αντάξια ενός καλύτερου γηπέδου αλλά κυρίως της ιστορίας του Αετού Μενδενίτσας, πράγμα που αποτελεί και ευχή δική μας. Το Δ.Σ του Συλλόγου θα σας κρατά ΠΑΝΤΑ ενήμερους για οποιεσδήποτε εξελίξεις στα ζητήματα του χωριού μας.

Σχόλια