Ενημέρωση για τα αποτελέσματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

Το Σάββατο 8 Μαΐου έγινε η έκτακτη Γενική Συνέλευση που είχε ανακοινωθεί από το ΔΣ του Συλλόγου για εκλογή νέου μέλους ΔΣ προς αντικατάσταση παραιτηθέντος. Αποτέλεσε μάλιστα και ένα πείραμα καθώς λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, όπου απαγορεύονται προς το παρόν συναθροίσεις δια ζώσης, η Συνέλευση έγινε μέσω διαδικτύου. Εφόσον πέρασε ένα μισάωρο να λυθούν τεχνικά προβλήματα από αρκετούς που ήθελαν να συμμετάσχουν, τελικώς η διαδικασία διαδικτυακής συνέλευσης συζητήθηκε ότι μπορεί να είναι χρήσιμη και μετα την πανδημία, καθώς μέλη του Συλλόγου βρίσκονται πλέον διασκορπισμένα ανά την υφήλιο και εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μαζώξεις είτε στην Μενδενίτσα είτε στην Αθηνά που βρίσκονται τα περισσότερα μέλη.

Στην Συνέλευση συμμετείχαν 19 άτομα. Ο αριθμός δεν είναι σε καμία περίπτωση ικανοποιητικός. Έγινε συζήτηση ότι θα πρέπει το ΔΣ να ενημερώνει αποτελεσματικότερα τα μέλη του Συλλόγου και έγινε πρόταση να δοθεί περισσότερη βαρύτητα στην ενημέρωση των μελών μέσω email. Αρχίζοντας λοιπόν από αυτήν την ανακοίνωση, η ενημέρωση από το ΔΣ θα γίνεται με αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Συλλόγου www.syllogosmendenitsas.blogspot.com και στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook www.facebook.com/syllogosmendenitsas (η οποία για όσους πιθανώς δεν το γνωρίζουν είναι διαθέσιμη και σε μη χρήστες του facebook) όπως γινόταν μέχρι τώρα, αλλά πλέον θα αποστέλλονται με email σε όσα μέλη έχουν εξουσιοδοτήσει το Σύλλογο να λαμβάνουν ενημερώσεις στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Καλούμε λοιπόν όλους σας να στείλετε email στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου ή μήνυμα στην σελίδα του Συλλόγου στο facebook με τα email σας και των μελών της οικογένειάς σας ώστε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και μέσω email. Η γραπτή συγκατάβασή σας, που γίνεται στέλνοντας το μήνυμα με τα στοιχεία σας, είναι απαραίτητη λόγω του GDPR - Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Για την θέση του μέλους ΔΣ κατατέθηκε μόνο μια υποψηφιότητα, από την Χρυσέτα Πολίτου. Η ψηφοφορία έγινε μέσω της γνωστής διαδικτυακής πλατφόρμας ψηφοφορίας https://electionrunner.com που παρέχει αδιάβλητη διαδικασία για μυστική αλλά και μοναδική ψήφο για κάθε ψηφοφόρο. Προέκυψε ότι τεχνολογικώς ήταν πιο εύκολη υπόθεση η ψηφιακή τηλε-ψηφοφορία (από smartphone ή υπολογιστή), παρά η σύνδεση στην «ψηφιακή αίθουσα» που έγινε η Συνέλευση. Ακολουθήθηκε απρόσκοπτα η διαδικασία που είχε ανακοινωθεί:

  1. Ο ενδιαφερόμενος δηλώνει ότι θέλει να ψηφίσει στην κάμερα,
  2. Γίνεται έλεγχος στους καταλόγους ότι είναι τακτικό μέλος ταμειακώς εντάξει,
  3. Λαμβάνει στο προσωπικό chat του στο zoom τους δικούς του προσωπικούς κωδικούς και ένα σύνδεσμο για να ψηφίσει στην πλατφόρμα μυστικής ψηφοφορίας https://electionrunner.com/,
  4. Αφού ολοκληρώσει την ψήφο του, ο ενδιαφερόμενος ενημερώνει ότι ψήφισε και όλα καλώς.

Ψήφισαν 19 τακτικά μέλη από 22 ταμειακώς εντάξει. Τα αποτελέσματα βρίσκονται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://vote.electionrunner.com/election/mZAB2/results. Η υποψήφια Χρυσέτα Πολίτου έλαβε 18 ψήφους και ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό/άκυρο.

Το ΔΣ καλωσορίζει την αγαπητή μας Χρυσέτα, ευχαριστούμε για την στήριξη της στο κενό διοίκησης που προέκυψε για 3 μήνες μέχρι της εκλογές του Αυγούστου και της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

Σχόλια