Δεντροφύτευση στο '14'

Και εγένετο το «Δάσος Φλαμουριάς Μενδενίτσας».


Αγαπημένοι μας Συγχωριανοί,
Αγαπημένοι Φίλοι και Φίλες της Μενδενίτσας μας,


Το Σάββατο 03/07/2021, όπως ο Σύλλογος είχε ανακοινώσει, πραγματοποιήθηκε δενδροφύτευση στην είσοδο του χωριού στο γνωστό σε όλους μας «14», με 76 Φλαμουριές.

Ήταν μια δράση που είχε απήχηση σε πολλά επίπεδα:

  • Επαφή με την φύση, με την ύπαιθρο και με τον ήλιο, πόσο μάλλον τώρα που τα είχαμε στερηθεί κλειδαμπαρωμένοι τον τελευταίο καιρό 
  • Αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης και του εθελοντισμού σε μικρούς και μεγάλους 
  • Ομαδικότητα και συνεργασία 
  • Μια δράση που έστω και για λίγο μετέτρεψε την ανθρωποκεντρική αντίληψη στην οικοκεντρική αντίληψη των πραγμάτων
  • Ενέπνευσε το όραμα και την προσμονή να δούμε τα δεντράκια να μεγαλώνουν και τους κόπους να πιάνουν τόπο 
  • Ανάπτυξη ενδιαφέροντος και τροφή σκέψεων σε όλους για την επόμενη ομαδική δράση στο χωριό μας.  

Η δράση αυτή θα έχει και συνέχεια. 


Σκοπός του Συλλόγου μας, είναι και θα είναι να έρθει όλος ο κόσμος κοντά. Να είμαστε όλοι ανεξαιρέτως μια μεγάλη οικογένεια, παρέα. Αυτό μόνο μένει. 

Η Νέα Γενιά να γίνει μια γροθιά και να μετρούν τις μέρες και τις ώρες για συναντήσεις, δράσεις, παιχνίδι. Άλλωστε, επιτυχία είναι η επένδυση που κάνεις για το μέλλον και το μέλλον του χωριού μας είναι τα Παιδιά. Τα παιδιά που δεν ξέρουν από τίποτα άλλο παρά μόνο αγάπη, θετική σκέψη, χαμόγελα και παιχνίδι. Επιτυχία μας θα είναι να μεγαλώσουν και να διατηρήσουν αυτό.


Είναι σπουδαίο να βλέπεις τα παιδιά να βοηθούν και να συμβάλουν με πάθος, να προσπαθούν και να γίνονται ένα για να βγει εις πέραν μια δράση, να προσπαθούν για ένα καλύτερο και “πράσινο” μέλλον. Επίσης αξιοθαύμαστος ήταν ο βαθμός στον οποίο μας παρέσυραν και γίναμε μαζί τους κι εμείς παιδιά. 

Εξίσου αξιοθαύμαστη ήταν η ανταπόκριση του κόσμου, από την πρώτη κιόλας μέρα και πόσο μας γεμίζουν με περηφάνια και συγκίνηση οι βόλτες μικρών και μεγάλων, οι ιστορίες που επανέρχονται στην μνήμη, η ασυναίσθητη κίνηση αγάπης  να βάλουν το λάστιχο από το τρεχούμενο νερό της “Ψαρρούς” να ποτίσουν τα δεντράκια, τώρα στην αρχή που το έχουν ανάγκη.
Θέλουμε λοιπόν  να ευχαριστήσουμε:

  1. Την Ιφιγένεια Στεργιούλη (σύζυγο Στάθη Γεμενή του Νικολάου) που ανέλαβε την τόσο εξαιρετική για το χωριό μας πρωτοβουλία ώστε να διευθετήσει τη γενναιόδωρη προσφορά των δέντρων καθώς και το Φυτώριο “Φυτά Α. Αλεξίου” στη Τραγάνα.
  2. Την οικογένεια Τσώμου που στην ΠΙΟ δύσκολη στιγμή διέθεσε αφιλοκερδώς μηχάνημα και χειριστή ώστε να ανοιχτούν οι τρύπες.
  3. Tον Δήμαρχο κο. Ιωάννη Συκιώτη για την άμεση ανταπόκριση και παρέμβαση, δίνοντας το πράσινο φως χωρίς δεύτερη σκέψη, ώστε να λάβει χώρα η περιβαλλοντική αυτή δράση.
  4. Τον Κωνσταντίνο Βλάση και το Δημήτρη Κακαράτζα που αφιλοκερδώς βοήθησαν στο αρχικό πότισμα και τη  φροντίδα των δέντρων.
  5. Τους «παλαίμαχους» του Συλλόγου Τάκη Γαλατά, Άρη Μανία και Δημήτρη Σουλιώτη που βοήθησαν με τις επαφές τους, την εμπειρία τους αλλά και με το… μαστοριλίκι τους!
  6. To ζυθοπωλείον 'STOA' στην Νέα Ιωνία Αττικής και την εταιρεία ELME FOOD AGENCIES που φρόντισαν για την... ενυδάτωση των εθελοντών 

Κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους μικρούς μας φίλους Δημήτρη, Μιχάλη, Χάρη, Νικόλα, Νάντια, Νεολίνη, Φιλάνθη, Παναγιώτη, Στάθη, Φαίη, Όλγα, Κυβέλη, Ωρίων, Κωνσταντίνο και Ειρήνη που όπως αναφέραμε ανωτέρω με το χαμόγελό τους, αψηφώντας τη ζέστη και το πρωινό ξύπνημα, βρέθηκαν στο 14 και με τα φτυαράκια τους έσκαψαν, έπαιξαν και βοήθησαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η ιδέα. Μια ιδέα που “έπεσε στο τραπέζι” σε ένα διαδικτυακό (λόγω ανωτέρας βίας covid–19)  συμβούλιο και κατέληξε σε αυτό το γιγάντιο για τις δυνατότητες Εξωραϊστικού Συλλόγου έργο.

Παρά λοιπόν τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές της τελευταίας στιγμής, θεωρούμε πώς είναι αναγκαίο να αναφέρουμε πως ο Σύλλογος ουδέποτε ακύρωσε τη συγκεκριμένη δράση καθώς ουδέποτε ανακοίνωσε κάτι τέτοιο.

Στα αυτιά μας ακούστηκαν πολλά, οι δυσκολίες της τελευταίας στιγμής, όπως γίνεται πάντα στο “Μαρτυρικό Χωριό” μας, πάρα πολλές.

Μαθαίνουμε όμως οι δυσκολίες να μας πεισμώνουν..όπερ και εγένετο το «Δάσος Φλαμουριάς Μενδενίτσας».

Η Μενδενίτσα ανήκει σε όλες και σε όλους. 

Ευχόμαστε η δράση μας αυτή να προσφέρει μια διαφορετική οπτική και μια νότα δροσιάς και αισιοδοξίας!!!

Και έπεται συνέχεια..!


Δείτε φωτογραφίες της εκδήλωσης στο άλμπουμ εδώ:
https://www.facebook.com/media/set/…

👉  οι φωτογραφίες δεν δείχνουν ούτε το ένα εκατοστό του πόσο ομόρφυνε το 14, αξίζει να το επικεφτέιτε με την πρώτη ευκαιρία!!

Σχόλια