Εορτασμός Πολιούχου Αγίου Γεωργίου - Έθιμο της Πρωτομαγιάς - Παραδοσιακό γλέντι

Όπως κάθε χρόνο, και φέτος θα εορταστεί ο πολιούχος και προστάτης του χωρίου μας, ο Άγιος Γεώργιος, πρότυπο ανδρείας και αφοσίωσης.

Ανήμερα της γιορτής Του, που φέτος πέφτει τη Δευτέρα του Πάσχα, 6 Μαΐου, θα γίνει μια λαμπρή γιορτή που διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Μενδενίτσας με τον Σύλλογο Μενδενίτσας! Μετά την πανηγυρική λειτουργία και τη  συγκινητική διαδικασία της λιτανείας της εικόνας του Αγίου, θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί στο προαύλιο της εκκλησίας και στη συνέχεια, συνδυάζοντας το τοπικό έθιμο της Μενδενίτσας για τον εορτασμό της πρωτομαγιάς 🌸, οι εκδηλώσεις θα συνεχισθούν στην πλατεία του χωριού με χορό. Ο πρόεδρος της Κοινότητας έχει εξασφαλίσει ζωντανή ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής με τη Μαρίνα Χατζή & τον Γιάννη Παρούση στο τραγούδι και τον Δημήτρη Κουτή στο κλαρίνο.

Παρακαλούμε να υποστηρίξετε με την παρουσία σας την αξιοσημείωτη αυτή προσπάθεια. Η συμμετοχή και η συνεισφορά όλων είναι καθοριστική, όταν συντάσσουμε τις δυνάμεις μας για έναν κοινό σκοπό. Η παράδοση, που ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας και της κοινής πίστης, είναι ένας ζωντανός σύνδεσμος με το παρελθόν και μια έκφραση της συνεχούς πνευματικής κληρονομιάς του λαού μας. 

Σας περιμένουμε στο χωρίο για τις ημέρες του Πάσχα και
Καλή Ανάσταση σε όλους🙏





Σχόλια