Αγαπητοί συγχωριανοί, μετά λύπης και μεγάλης απογοήτευσης ενημερωθήκαμε, καλοπροαίρετα πιστεύουμε, από μέλος του Συλλόγου και συγχωριανό/η μας, για κάποιες "φήμες" που έχουν διαρρεύσει και που προσβάλουν την οντότητα και την ισχύ του παρόντος Δ.Σ. αλλά και κατ’ επέκταση ξεχωριστά κάθε μέλος αυτού.
Για αυτό τον λόγο θα θέλαμε και νιώθουμε ιδιαίτερη ανάγκη, να αποκαταστήσουμε το ήθος του Δ.Σ. καθώς πάντα αποδεικνύουμε ότι κινούμαστε με σεβασμό στην Ιστορία του τόπου μας και τα πεπραγμένα μας τηρούν την διαφάνεια που αναλογεί. 
Το πιο εύκολο θα ήταν τα όσα έφτασαν στα αυτιά μας, να τα γράψουμε στα παλαιότερα των υποδημάτων μας, αλλά με αυτά μάθαμε να περπατάμε, να παίζουμε κ να χορεύουμε στον τόπο που μεγαλώσαμε, αγαπήσαμε, κάναμε δεσμούς φιλίας, κουμπαριάσαμε, γίναμε οικογένεια και συνεχίζουμε. 
Θέλουμε να απαντήσουμε σε όσους κακοβούλως διαδίδουν τα παρακάτω: 
"ο σύλλογος δεν ειναι αντιπροσωπευτικός, ότι δεν περιλαμβάνει κατοίκους διαμένοτες στο χωριό, ότι είναι μια κλειστή ομάδα, όπως και άλλα διάφορα. Επίσης, λέγεται ότι δεν έχει νομιμοποίηση στις τελευταίες εκλογές"
Ο παρών Σύλλογος είναι μια ομάδα ανθρώπων που ως επι το πλείστων μπορεί να διαφωνεί με τα όσα ρίχνει στο τραπέζι κάθε φορά, αλλά ευτυχώς αποτελείται από μια μάζα ανθρώπων που μεγάλωσαν με αμέριστη αγάπη για το χωριό και από τη πρώτη στιγμή δηλώνει πως πράττει μόνο για το καλό αυτού. Μια ΣυλΛΟΓΙΚΉ, υπαρκτή ομάδα και όχι νεοσύστατη για τους δεσμούς της, που λειτουργεί από κοινού και με την αμέριστη συγκατάθεση πολλών συγχωριανών και δεν παρουσιάστηκε ποτέ καμία προσωπική προβολή εκ των μελών και κανένα απώτερο συμφέρον. Θελήσαμε εξ αρχής και μέλημά μας ήταν να ενώσουμε όλες τις ηλικίες του χωριού και ο ένας να στηρίξει τον άλλον. Αλλά μάλλον είμαστε πολύ "ρομαντικοί" τελικά. Λυπούμεθα ιδιαίτερα και δηλώνουμε πλήρη άγνοια για το πως αυτά και άλλα ακόμα κακόβουλα σχόλια προκύπτουν.
Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ή παρα το γεγονός ότι γνωρίζουν αλλά εντούτοις επιδεικτικά αγνοούν, θεσμικά όργανα και παράγοντες του τόπου μας αποτελούν ο Δήμος Καμένων Βούρλων, η Προεδρία της Κοινότητας και ο Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Μενδενίτσας και μαζί προσπαθούν καθώς οφείλουν από κοινού να συνδράμουν και να συμβάλουν πάντα υπέρ της τοπικής κοινωνίας, και βασικός σκοπός - στόχος είναι η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αυτού του τόπου. 
Πέραν των νομίμως εκλεγμένων θεσμικών οργάνων, είναι απολύτως απαραίτητη και φυσικά ευπρόσδεκτη, κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία που συναντά τους σκοπούς και στόχους μας. Η επίτευξη τους όμως προϋποθέτει την από κοινού συνεργασία σε ένα κλίμα κατανόησης και αποδοχής, ιδίως στις δύσκολες και πρωτόγνωρες καταστάσεις που δυστυχώς όλοι καλούμαστε να διανύσουμε. Η «ισχύς εν τη ενώσει» είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η πανδημία έχει αλλάξει την καθημερινότητα μας και σε κάποιους και τη κοσμοθεωρία τους φαίνεται. Σε πρόσφατη ανάρτηση ανακοινώθηκε η Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου την Κυριακή 08 Αυγούστου 2021 στην αίθουσα του Κοινοτικού γραφείου της Μενδενίτσας. Είναι ευκαιρία λοιπόν να συμμετάσχουν περισσότερα μέλη, δίνοντας την ευκαιρία να γίνουν πράξη περισσότερα έργα και ιδέες κοινής αποδοχής.
Ο Σύλλογος, στο χρονικό περιθώριο αυτό, εφόσον δεν του επετράπη δια νόμου να διατελέσει πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις δια ζώσης εξωραϊστικού περιεχομένου, εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και κινητοποιήθηκε όλο αυτό το διάστημα και χωρίς να χάσει χρόνο, σε διαπραγματεύσεις και επικοινωνίες με θεσμικούς παράγοντες για να υλοποιηθούν μελλοντικά έργα που απώτερο στόχο έχουν την ανάδειξη και προβολή των γεωφυσικών - φυσιολατρικών, ιστορικών και αρχαιολογικών στοιχείων του τόπου μας.
Κλείνοντας θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους είναι κοντά μας και μας "σπρώχνουν" για να μην απογοητευόμαστε, τόσο όσο να μην ασχοληθούμε. Ο Σύλλογος δεν είναι "απέναντι" σε κανέναν. Είναι εδώ πιο ανοικτός από ποτέ σε ιδέες και συμβουλές όλων των συγχωριανών. Όποιος θελήσει να επικοινωνήσει ή να σχολιάσει κάτι αξιοπρεπώς, είναι ευπρόσδεκτος/η.

Καλή Δύναμη

Σχόλια