Δενδροφύτευση το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021 🌳

Το Σάββατο 3 Ιουλίου θα κάνουμε δενδροφύτευση στην Μενδενίτσα! Σας προσκαλούμε όλους να μαζευτούμε στις 10 το πρωί στον δρόμο προς το ⒕ Ο Σύλλογος θα φυτεύσει τιλιές  εκατέρωθεν του δρόμου από την τελευταία στροφή έως την βρύση, για να καλωσορίζουν όσους έρχονται από αυτήν την είσοδο του χωριού και για να συντροφεύουν, μαζί με το αεράκι που κατεβάζουν οι πλαγιές του Καλλιδρόμου, όσους κάνουν την καθιερωμένη βόλτα από την πλατεία προς την βρύση.



Καλούμε όλους σας να συμμετέχετε σε αυτήν την περιβαλλοντική μας δράση!
Επίσης γράψτε μας αν έχετε και αλλού υπόψη σημεία σε κοινοτικό χώρο που θα μπορούσαμε να φτιάξουμε συστάδες δέντρων και αλσύλλια.


Τα δέντρα είναι ζωή και οι τιλιές ή φλαμουριες (ή ‘Φιλύρα η πλατύφυλλος’ κατά την επιστημονική ονομασία) είναι μεγάλα φυλλοβόλα δέντρα, που συνήθως φτάνουν τα 20 με 40 μέτρα σε ύψος, με πλάγια-καρδιόσχημα μεγάλα φύλλα. Συνιστώνται ως καλλωπιστικά δέντρα, όταν είναι επιθυμητή παχιά φυλλωσιά και καλή σκιά. Τα λουλούδια τους έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες. Χρησιμοποιούνται επίσης αποξηραμένα για την παρασκευή αφεψήματος γνωστού ως "τίλιο" και για βάμματα.

Γαντάκια, μάσκες και φύγαμε για κηπουρική,
μικροί-μεγάλοι όλοι μαζί!
🌳🌳🌳

Σχόλια