Τα θηρία του WRC επιστρέφουν στην Μενδενίτσα!!!

Σε άλλα ευχάριστα νέα των ημερών, εχθές 24/6 έγινε η επίσημη παρουσίαση του Ράλυ Ακρόπολις για το 2021 σε μια εμβληματική εκδήλωση στην ταράτσα του Κέντρου Πολιτισμού του ΙΣΝ.

Μετά από 10 χρόνια απουσίας από το χωριό μας (και 8 χρόνια απουσίας του Ράλυ Ακρόπολις από το παγκόσμιο πρωτάθλημα WRC), τον Σεπτέμβριο περιμένουμε με ανυπομονησία να ξαναζήσουμε τις έντονες συγκινήσεις που προκαλεί το συνταρακτικό και συναρπαστικό πέρασμα των WRC αγωνιστικών αυτοκινήτων από το βουνό μας. Ο τελευταίος νικητής, ο Νορβηγός Peter Solberg, έκανε στις 17 Ιουνίου 2011, λιγότερο από 12 λεπτά να φτάσει από το Ελευθεροχώρι στην Μενδενίτσα με το Citroen DS3 WRC και μέση ταχύτητα σχεδόν 100 χ.α.ω.!

Η χαρά και η ανυπομονησία ήταν έκδηλη σε όλους τους Στερεοελλαδίτες στην χθεσινή εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννη Οικονόμου, του Περιφεριάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού. Τόσο ο Υπουργός όσο και θρυλικές μορφές του αγώνα αναφέρθηκαν με τα καλύτερα λόγια στην ‘ειδική διαδρομή’ του χωριού μας, που φέτος ονομάζεται ‘Ελευθεροχώρι’ καθώς η ονομασία κάθε διαδρομής δίνεται από τον τόπο αφετηρίας της. Άλλες χρονιές τα αυτοκίνητα ξεκινούσαν από την Μενδενίτσα, οπότε η ειδική διαδρομή ονομαζόταν ‘Μενδενίτσα΄, φέτος θα τερματίσουν στην Μενδενίτσα, για την ακρίβεια λίγο πριν την διασταύρωση για την Μονή Αγίας Τριάδος στην είσοδο του χωριού από Ανάβρα.

Μάλιστα η ειδική διαδρομή του χωριού μας είναι από τις λίγες ειδικές που θα τρέξουν, όσα οχήματα δεν εγκαταλείψουν λόγω των σκληροτράχηλων δοκιμασιών του αγώνα, δύο φορές: το μεσημέρι (ΕΔ 10) και το απόγευμα (ΕΔ 12) του Σαββάτου, 11 Σεπτεμβρίου 2021.

Ανυπομονούμε λοιπόν και εμείς όλοι για να απολαύσουμε το υπέροχο θέαμα τον Σεπτέμβριο μαζί με τις ομορφιές του τόπου μας. Από μέρους εμάς των θεατών, χρειάζεται προσοχή για την ασφάλειά μας 🚧 και για να αφήσουμε το βουνό μας καθαρό χωρίς σκουπίδια 🗑. Για περισσότερα νέα του αγώνα και της διαδρομής μπορείτε να ενημερώνεστε από την φανταστική σελίδα του facebook group "SPECIAL STAGE MENDENITSA" που διαχειρίζεται ο συγχωριανός μας Άρης Γεωργίου, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για τον Σύλλογό μας!



Σχόλια

  1. Όταν ήμουνα μικρή στο χωριό ετοιμαζόμασταν να υποδεχθούμε το Ράλυ λές και θα πηγαίναμε στο γάμο η στη βάφτηση. Όπως ήμασταν όλη η παρέα εκεί που περνούσαν τα αυτοκίνητα και τα χειροκροτούσαμε ένα σταμάτησε και φώναξαν από μέσα. ΝΕΡΟ .ΝΕΡΟ έτρεξε η θεία μου η Ρίνα του γύφτου να φέρει. Όμως άργησε και το αυτοκίνητο έφυγε. Ήθελε η καυμένη να τους περιποιηθεί να στρώσει το πετσετάκι στο δίσκο, Ε΄Έ να μηνβάλει και λίγο γλυκό στο πιατάκι; Πολύ χάρηκα! για την επαναφορά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου