‘έφυγε’ από κοντά μας ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Γλυκός

Με μεγάλη μας λύπη σας ενημερώνουμε ότι ‘έφυγε’ από κοντά μας ο πρώην πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Γλυκός. Ο κ. Γλυκός υπήρξε ένας εξέχων επιστήμονας οδοντίατρος και έδωσε πολύτιμη βοήθεια στο χωρίο και τους συγχωριανούς μας με τις ενέργειες του και ως πρόεδρος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Απανταχού Μενδενιτσιωτών για πολλά έτη (1986-1994). Με την γυναίκα του Μαρία απέκτησαν δύο εξαίρετα κορίτσια την Ελένη και την Βάγια.

Με τις προσπάθειες του Παναγιώτη Γλυκού εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Η Φωνή της Μενδενίτσας» στις 20 Ιουλίου 1988, πρωτοποριακή τότε ενέργεια για σύλλογο επαρχιακού χωριού. Με μεγάλη επιμέλεια φρόντισε για τα θέματα της εφημερίδας ενημερώνοντας για τα νέα του χωριού και παράλληλα δίνοντας φωνή σε συγχωριανούς και φίλους για άρθρα ιστορικής, λαογραφικής και πολιτιστικής αξίας σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο. 

Άλλα σπουδαία έργα επί των ημερών του περιλαμβάνουν την επισκευή και επίπλωση μιας αίθουσας του Σχολείου Μενδενίτσας για μετατροπή σε Πολιτιστικό Κέντρο, την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης της πλατείας του χωριού και την τοποθέτηση τεντών, τραπεζοκαθισμάτων και καθιστικού πάγκου γύρω από τον πλάτανο της πλατείας για αναψυχή επισκεπτών και χωριανών, τον εξοπλισμό του Αγροτικού Ιατρείου με μεγάλης αξίας ιατρικά εργαλεία, ιατρικά αναλώσιμα και ξενοδοχειακό εξοπλισμό, τον εξωραϊσμό των εκκλησιών του χωριού και την προμήθεια με αναλόγια και στασίδια, και πολλά άλλα!
Αξέχαστες ήταν και οι ετήσιες χοροεσπερίδες που διοργάνωσε ο κ. Γλυκός σε μεγάλα κέντρα της Αθήνας ενώ καθιέρωσε και την βράβευση των παιδιών που επέτυχαν είσοδο σε πανεπιστήμια, ενέργεια την οποία συνεχίζει ο Σύλλογος μέχρι σήμερα.

Ευχόμαστε καλό του ταξίδι και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου

Σχόλια