Μνημόσυνη δέηση υπέρ Μενδενιτσιωτών θανόντων


Αγαπητοί Συγχωριάνοι,

Μετά από 2 χρόνια απουσίας λόγω covid, ο οποίος μας κράτησε μακριά από κάθε είδους εκδήλωση και δραστηριότητα είμαστε στην ευχάριστη έκπληξη σαν σύλλογος να σας ανακοινώσουμε ότι επανερχόμαστε αυτό το καλοκαίρι γεμάτοι ιδέες, γεμάτοι ενέργεια να “ξεζουμίσουμε” με κάθε τρόπο όλα αυτά που στερηθήκαμε.

Λόγω της ανωτέρας αυτής βίας, της πρωτόγνωρης αυτής πραγματικότητας που ζήσαμε και ζούμε εν μέρη ακόμη σε μικρότερο βαθμό τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στερηθήκαμε βασικά και σημαντικά πράγματα όπως ανταμώματα, ξεγνοιασιά, μια ζεστή αγκαλιά με τους ανθρώπους μας, με τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

Κοντοζυγώνει λοιπόν η στιγμή να μειώσουμε αυτή την απόσταση μεταξύ μας. Να έρθουμε όλοι πιο κοντά μικροί, μεγάλοι και να γίνουμε ένα όπως στην προ – covid εποχή, και για το χωριό μας όπως πριν πολλά χρόνια που είμασταν παιδιά και ζήσαμε τόσο ωραίες στιγμές μέσα από τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες του τότε Συλλόγου. Έρχεται η στιγμή να τιμήσουμε, να χορέψουμε, να παίξουμε, να γελάσουμε, να δημιουργήσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας όμορφες στιγμές – αναμνήσεις.

Ο Σύλλογος είναι σε εγρήγορση να μας φέρει όλους πιο κοντά, να αποδείξει ότι “αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.

Σύντομα θα ανακοινωθούν αναλυτικά οι δράσεις μας για το καλοκαίρι 2022.

Σε πρόσφατο δια ζώσης Συμβούλιο που πραγματοποίησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αποφασίστηκε να τιμήσουμε όλους τους Μενδενιτσιώτες και φίλους του χωριού μας που πλέον δεν βρίσκονται κοντά μας. Έτσι οργανώνεται Μνημόσυνη Δέηση υπέρ όλων των Μενδενιτσιωτών θανόντων, συγγενών και φίλων το Σάββατο 11 Ιουνίου 2022 στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μενδενίτσας.

Το συγκεκριμένο Σάββατο είναι η κατεξοχήν και ίσως η μεγαλύτερη ημέρα υπέρ των ψυχών, το λεγόμενο ‘Χρυσά Κόλλυβα’. Εννέα μέρες μετά την Ανάληψη του Χριστού, δηλαδή το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής, η Εκκλησία μνημονεύει όλους τούς κεκοιμημένους από τον Αδάμ μέχρι σήμερα. Το Ψυχοσάββατο αυτό, σε πολλά μέρη της Ελλάδας, φτιάχνουν τα χρυσά κόλλυβα. ο Χριστός το βράδυ της Αναστάσεως δίνει στις ψυχές την ελευθερία να «σεργιανίσουν» στη γη. Ωστόσο, το Σάββατο πριν την Κυριακή της Πεντηκοστής η ελευθερία τους τελειώνει και οι ψυχές πρέπει να επιστρέψουν στις θέσεις τους στον ουρανό και μάλιστα χορτάτες!


Ας είμαστε λοιπόν όλοι εκεί να τιμήσουμε και να μνημονεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους που πλέουν μας κοιτούν και μας προσέχουν από εκεί ψηλά.


Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ του Συλλόγου

📸 Κώστας Ντότσικας

Σχόλια